Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza elektrogastrogramu
Bernátek, Pavel ; Horáková, Pavla (oponent) ; Janoušek, Oto (vedoucí práce)
V bakalářské práci je uvedena anatomie a fyziologie žaludku, s vysvětlením principu vzniku myoelektrické žaludeční aktivity. Práce se zabývá záznamem elektrogastrogramu a záznamovým zařízením pro jeho akvizici. Zmíněny jsou zde důležité parametry signálu a způsoby jejich hodnocení. Pro hodnocení elektrogastrogramu jsou využity tři metody frekvenční analýzy. Součástí práce je návrh optimální metodiky měření pro hodnocení změn vyvolaných konzumací jídla a popis postupu při měření pomocí akvizičního systému Biopac. V programovém prostředí Matlab je vytvořena aplikace pro hodnocení změn vyvolaných konzumací jídla. Výsledky získané pomocí navržené aplikace jsou statisticky zpracovány.
Aplikace pro analýzu elektrogastrogramu
Jirda, David ; Chmelař, Milan (oponent) ; Janoušek, Oto (vedoucí práce)
Práce se zabývá změnami charakteristických parametrů elektrogastrogramu způsobené stavem dobrovolníka. Pro záznam elektrogastrogramu (EGG) dobrovolníka byl použit měřící systém BIOPAC. Dobrovolníkovi byl změřen záznam EGG na lačno (frekvence a amplituda), po konzumaci jídla bylo měřeno EGG každých 30 minut po dobu 2 hodin. V programovém prostředí LabView byla v grafickém prostředí vytvořena aplikace, jejímž cílem je analyzovat elektrogastrogram a také vyhodnocovat změny v signálu před a po podaném jídle.
Analýza elektrogastrogramu
Bernátek, Pavel ; Horáková, Pavla (oponent) ; Janoušek, Oto (vedoucí práce)
V bakalářské práci je uvedena anatomie a fyziologie žaludku, s vysvětlením principu vzniku myoelektrické žaludeční aktivity. Práce se zabývá záznamem elektrogastrogramu a záznamovým zařízením pro jeho akvizici. Zmíněny jsou zde důležité parametry signálu a způsoby jejich hodnocení. Pro hodnocení elektrogastrogramu jsou využity tři metody frekvenční analýzy. Součástí práce je návrh optimální metodiky měření pro hodnocení změn vyvolaných konzumací jídla a popis postupu při měření pomocí akvizičního systému Biopac. V programovém prostředí Matlab je vytvořena aplikace pro hodnocení změn vyvolaných konzumací jídla. Výsledky získané pomocí navržené aplikace jsou statisticky zpracovány.
Aplikace pro analýzu elektrogastrogramu
Jirda, David ; Chmelař, Milan (oponent) ; Janoušek, Oto (vedoucí práce)
Práce se zabývá změnami charakteristických parametrů elektrogastrogramu způsobené stavem dobrovolníka. Pro záznam elektrogastrogramu (EGG) dobrovolníka byl použit měřící systém BIOPAC. Dobrovolníkovi byl změřen záznam EGG na lačno (frekvence a amplituda), po konzumaci jídla bylo měřeno EGG každých 30 minut po dobu 2 hodin. V programovém prostředí LabView byla v grafickém prostředí vytvořena aplikace, jejímž cílem je analyzovat elektrogastrogram a také vyhodnocovat změny v signálu před a po podaném jídle.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.